Politika zasebnosti

Lastnik in urednik spletne strani je podjetje Zoran Šmid s.p. Vse nadaljne navedbe Irmedia, se tako nanašajo na lastnika spletne strani. Irmedia se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani irmedia.si. Irmedia spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Irmedia posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja. Irmedia za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
  • Uporabniško ime;
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
  • geslo v šifrirani obliki;
  • mesto bivanja;
  • datum rojstva
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Irmedia ne odgovarja.

Irmedia vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne strani in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Irmedia lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne strani ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Irmedia lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti Irmedia zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne strani.

Irmedia je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne strani. Irmedia ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov lastnika spletne strani.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno stran bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Irmedia teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Irmedia podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Irmedia lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno stran in lahko izbrišejo svoj profil. Z izbrisom profila se izbrišejo tudi vsi podatki in slike, ki so vezane na ta profil. Uporabnik to stori tako, da v uporabniškem meniju profila izbere opcijo izbriši profil ali pošlje zahtevo za izbris profila na email zoran@iremdia.si. Irmedia bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: zoran@iremdia.si